Bloedbad in de kibbutz

Doneer

Bloedbad door Hamas terroristen

Op 7 October 2023, op sjabbat en tijdens het slotfeest van de sukkotfeest, hebben honderden zwaargewapende teroristen de Gaza grens naar Israël overgestoken en hebben 22 kibutsen en steden ingenomen, onschuldige mensen in hun woningen gedood, afgeslacht, gegijzeld, en gekidnapt en naar Gaza afgevoerd. Sinds de onafhankelijkheidsoorlog in 1948 heeft in Israël z'n bloedbad niet plaatsgevonden.
De slachting is verschrikkelijk en het is nog niet voorbij.

In één dag hebben zij 1400 onschuldige Joodse burgers wreed, beestachtig gedood. 212 mensen hebben ze ontvoerd, waarvan 30 kinderen en er meer dan 5400 mensen zijn gewond geraakt tijdens dit bloedbad dat een etmaal heeft geduurd. Sindsdien is het oorlog in Israël, oorlog die lang kan duren. Israël heeft uw steun en uw gebed hard nodig. Dank u wel!

Stichting Shoresh heeft onmiddelijk doelgerichte hulp geboden  aan projecten vanuit de Shoresh Noodfonds.

Stichting Shoresh heeft direct € 18.000 euro uit het Noodfonds overgemaakt aan projecten die actief betrokken zijn met hulp aan families die door deze oorlog zijn getroffen, aan reservisten en medische teams die in de oorlog in de frondlinies staan. 

Direct in de eerste week heeft Lechaim - Daniel Braun 3 families uit Sderot opgevangen en veilig onderdag geboden voor een week in het Noorden waar het relatief rustig was. Op dit moment zijn alle gezinnen uit Sderot en andere dorpen geevacueerd naar veilige locaties. Dit is een regeringsbesluit. 

Inmiddels zijn alle dorpen en nederzettingen aan de noordgrens met Libanon geevacueerd uit voorzorg voor het uitbreken van de 2e front door Hezbollah terroristen.

Beit Moria - Aryel Tsion  hebben direct honderden voedselpaketten uitgedeeld in getroffen gebieden rond Gaza

Noam Eliezer - Jitschak Naki heeft kleding en ondergoed uitgedeeld aan ontheemde families die geen woning hebben en zonder iets mee te kunnen nemen nu in hotels ondergebracht zijn, in kleine hotel kamers. 

Netiviya - Jo Shulam heeft behalve voedselpaketten speciale uitrusting aan soldaten verstrekt, waaronder 90little rugzakken, nieuwe helmen die de 50 jaar oude helmen vervangen 

Shilo kinderen fonds - David Rubin biedt proffesionele trauma therapie aan kinderen in getroffen gebied. 

ADI Negev ligt hemelsbreed op slechts 20 km afstand van de Gazastrook en amper 15 km van de lokatie van het muziekfestijn.

Dat had als resultaat dat enkele van de eerste slachtoffers van de slachtpartij bij ADI Negev kwamen vragen om hulp; zij werden met speoed behandeld in ADI Negev's ziekenhuis en maken het goed.

Momenteel zijn tientallen soldaten gestationeerd in en rondom ADI Negev.

 ADI Negev medewerkers hebben dierbare verloren: 

Doron Almog, oprichter ADI Negev - Nahalat Eran is 6 familieleden kwijtgeraakt tijdens deze zwarte dag voor het Joodse volk.

Onze collega Liora, heeft haar moeder verloren. Marcella Talya z''l was op weg naar de synagoge toen zij vermoord werd.

Ook Edna z''l, een toegewijd medewerker in het zorgdorp is bij aankomst thuis na een nachtdienst, vermoord.

Moge hun nagedachtenis tot een zegen zijn.

Shoresh Israel - Timek Kolman, heeft aan drie units van medic-reservisten voorzien van waterdichte en isolerende vesten en meer zullen nog volgen zodra de voorraden zijn aangevuld. Zowel aan units in in het Noorden en in het Zuiden. Inmiddels is de herfst gekomen met harde regenbuien en de nachten zowel in het hoge noorden zijn koud. Dat geldt ook voor de negev waar de herfst over paar weken zal invallen. 

De medic-soldaten hadden deze vesten hard nodig, ze behoren niet tot standard uitrusting. Ze kwamen precies op tijd en we hebben warme dankbetuigingen binnengekregen. 

En Stichting Shoresh wil meer helpen, uw steun wordt zeer gewaardeerd,
dank u wel!
Image
Image
Image
Image

Project informatie

Projectnaam:

Noodhulp tijdens nationale crisis

Projectnummer:

2400

Deze soldaat is een van de 30 die Stichting Shoresh bedankt voor de geleverde thermovesten.
Deze video toont namen en gezichten van enkele van de 30 ontvoerde kinderen

Online donatie

Vul onderstaande formulier in om een donatie voor het project Shoresh 2400 Noodhulp tijdens nationale crisis te maken. 

1

KIES OF SELECTEER UW BEDRAG
Eur

2

UW GEGEVENS

3

CHECKOUT
Selecteer uw betaalmethode *