Therapie terreurslachtoffers

project Sjilo

Doneer

Therapie terreurslachtoffers

In Sjilo, de plaats waar in Jozua's tijd de tent van samenkomst heeft gestaan, is een traumatherapiecentrum gevestigd voor Joodse kinderen uit Samaria die door terreur en oorlog zijn getraumatiseerd. Honderden kinderen uit de hele omgeving kunnen hier professionele en effectieve traumahulp ontvangen. Het centrum biedt een diversiteit aan behandelingen, waaronder muziek-, fysio-, paardrijtherapie, therapie met dieren, creatieve therapie (schilderen en andere kunstvormen), alle aansluitend op de nood van ieder kind persoonlijk.

Shalom vrienden,

Hebt u zich ooit afgevraagd hoe het is om in de Bijbelse provincies van Israël te leven? In Judea en Samaria? Deze provincies vormden het centrale deel van Israël in de Bijbelse tijd. Sinds de oprichting van de moderne staat Israël – nu 74 jaar geleden – Eretz Jisraeel, is er in de politieke wereld voortdurend strijd om de erkenning dat dit land aan Israël toebehoort. En dat is nu precies de reden, dat duizenden Joodse kinderen in Judea en Samaria voortdurend blootstaan aan islamitische terreur en er de traumatiserende gevolgen van dragen. In plaats van vrij en onbezorgd te kunnen spelen met hun vrienden, wordt hun jeugd bruut en soms blijvend beschadigd door wrede terroristen. Deze kinderen hebben vreselijke trauma's opgelopen en ontwikkelen gedragsproblemen, verlatingsangst, slaapproblemen en meer. De meest eenvoudige dagelijkse activiteiten veranderen in nachtmerries.

Omdat ze niet kunnen uitdrukken wat hun bezighoudt en wat hun zorgen baart, wenden vele ouders van deze kinderen zich tot het Shiloh Israel Children’s Fund, dat unieke therapieprogramma's heeft ontwikkeld, speciaal voor deze kinderen die door de terreur getraumatiseerd zijn.

Dramatherapie

Met behulp van verschillende rekwisieten en poppen leren de kinderen die door angst overmand zijn hun gevoelens te uiten over hun traumatische ervaringen. Door hun verhalen in theatervoorstelling te “vertellen”, kunnen de kinderen hun emoties kanaliseren, contact maken met anderen en hun trauma verwerken zonder het in woorden te hoeven beschrijven.
 
Copyright Video clip: Shiloh Israel Children’s Fund

https://www.shilohisraelchildren.org/

Muziektherapie

Terwijl de kinderen door hun traumatische verhalen vaak hun spraak verliezen, geeft de schoonheid van muziek en het kunnen bewegen erop de kinderen de ‘woorden’ die hen helpen begrijpen wat er is gebeurd, wat pijn doet, hoe ze zich voelen en hoe ze kunnen herstellen.
 
Copyright Video clip: Shiloh Israel Children’s Fund

https://www.shilohisraelchildren.org/

Dierentherapie

Dierentherapie helpt de kinderen om hun zelfvertrouwen opnieuw op te bouwen, leiderschapsvaardigheden en verantwoordelijkheid te leren. We bieden de kinderen Een plaats in de kinderboerderij, , honden trainingprogrammaen leren paardrijden en paarden verzorging

De paardenboerderij in Givat Harel werd opgericht na de moord op de 18-jarige Harel Bin Nun in een terroristische hinderlaag.


 
Copyright Video clip: Shiloh Israel Children’s Fund

https://www.shilohisraelchildren.org/

David Rubin

David Rubin, oprichter en voorzitter van Shiloh Israel Children Fund schrijft:

Israëlische kinderen krijgen te maken met terroristische aanslagen op de meest kwetsbare plaatsen. Achtergelaten met wat onomkeerbare schade lijkt te zijn, kijken deze kinderen naar de hemel, smekend om een manier te vinden om hun wonden te genezen. Shiloh Israel Children's Fund biedt levens veranderende therapieprogramma's die zijn afgestemd op de behoeften van ieder kind.

Door middel van dieren-, drama-, kunst- en muziektherapie herwinnen honderden kinderen hun zelfvertrouwen, ontwikkelen ze leiderschapsvaardigheden en leren ze verantwoordelijkheid te nemen. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor de kinderen in het land Israël.

Geef Israëlische kinderen die door terreur zijn getroffen de levens veranderende therapieën die ze nodig hebben om een gelukkig, gezond en productief leven te leiden.

Helaas wordt deze therapeutische zorg maar gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar en is steun nodig van particulieren zoals u, om de voortzetting van dit belangrijke werk te kunnen waarborgen.

U kunt dit project op twee manieren steunen:

  • Door een financiële bijdrage te geven aan arme families, zodat deze kunnen deelnemen aan de actieve therapeutische zorg in een van bovengenoemde voorzieningen.
  • Door een financiële bijdrage te geven die ons in staat stelt om nieuwe poppen en theaterbenodigdheden, of accessoires voor de dramatherapie, of spullen voor de snoezelruimte, de muziek-, de dieren en tekentherapie aan te kunnnen schaffen.

Hiermee helpt u de getroffen kinderen niet alleen om hun leven weer op te bouwen, maar bouwt u ook aan de volgende generatie van Israël.

Ik wens u het allerbeste,

 David Rubin

Project informatie

Project naam: Therapie terreurslachtoffers

Project nummer: 2222

Online donatie

Vul onderstaande formulier in om een donatie voor het project Shoresh 2222 Therapie terreur slachtoffers te maken. 

1

KIES OF SELECTEER UW BEDRAG
Eur

2

UW GEGEVENS

3

CHECKOUT
Selecteer uw betaalmethode *