Golan Hoogte

Verrassende excursies voor iedereen...

Wat biedt de Golan Hoogte?

De Golan Hoogte huisvest bijzondere vaak verborgen bezienswaardigheden van grote historische waarde.

Denk bij voorbeeld aan Gamla, Romeinse Basan (Caeserea Filipi), Yehudia park met de watervallen, Talmoedische Katzrin en Romeinse decapolis stad Sussita.

Golan Hoogte wordt bewoond door Joden en Syrische Druzen. Er zijn uitgestrekte druivenplantages en fruitboomgaarden, maar ook uitgestrekte agrarische grondgebieden.

In één dag kunt u een indruk van de Golan Hoogte te krijgen, maar als u dieper wil ontdekken, dan is één dag niet voldoende.

Meer over de Golan Hoogte...

Golan Hoogte is een uitgestrekte hoog vlakte in het noorden van Israël. Met de Hermon gebergte dat tot 2400 meter boven de zeespiegel uitstijgt. De vulkanen bieden adembenemende uitzichten.

De indrukwekkende nog ongerepte natuurgebieden met watervallen, diepe valleien, ontstaan door vulkanische uitbarstingen in het verre verleden, zijn habitat van wilde dieren en diverse roofvogels, zoals arenden en gieren.

In de Bijbelse tijd was dit de woonplaats van de stam Manasse. De Bijbelse stad Golan (ligt in Syrië) was een van de drie vlucht steden aan de oostkant van de Jordaanvallei.

Tijdens de zesdaagse oorlog in 1967 heeft Israël de Golan Hoogte van Syrië weten te veroveren. Tijdens de Jom Kippoer oorlog in 1973 heeft Syrië geprobeerd de Golan Hoogte opnieuw in handen te krijgen. Golan Hoogte is uit het oogpunt van veiligheid uiterst belangrijk gebied.

Tijdens de Romeinse overheersing, na de val van de tweede tempel, hebben vele Joden de toevlucht gezocht in dit onherbergzaam gebied. Bijzondere restanten van steden uit die tijd getuigen ervan tot de dag van vandaag.

Het Joodse leven van 2000 jaar geleden wordt meer en meer zichtbaar gemaakt door voortdurende opgravingen en restauratiewerkzaamheden. Golan Hoogte wordt ook steeds meer toegankelijk gemaakt voor lokale toerisme.

Grillige bijna ondoordringbare natuurgebieden met prachtige uitzichten, verlaten Joodse steden, natuurparken maar ook hedendaagse kibbutsen en ontmoetingen met de druzen wachten op uw bezoek...

Wat kunt u verwachten van een excursie?

Een excursie is onder begeleiding van een Nederlandstalige excursieleider of gids.

Excursie duurt een hele dag. Tijdens de excursie is aandacht voor uw persoonlijke belangstelling, spirituele- en Bijbels-historische en hedendaagse verdieping, ontmoetingen met de lokale bevolking en meer.

De Excursie is altijd aangepast op uw persoonlijke wensen en belagstelling. Dat kan op allerlei gebied zijn: natuur, cultuur, spiritualiteit, ontmoetingen met lokale mensen in dorpen en in de kibbutz, bezoek van Bijbelse en Joods historische locaties, natuurparken, water gebieden en meer...

Het is mogelijk om wandelen en touren te combineren.

Alle details bespreken we samen en vooraf.
Zodra u reserveert, nemen we binnen 5 werkdagen contact met u op

Op welke dagen worden excursies gehouden?

De excursies kunnen worden ingepland op de volgende dagen van de week:
Van zondag t/m donderdag
Op vrijdag ochtend (halve dag excursie)
Op Sjabbat géén excursies

In de bevestigings email wordt met u de datum, tijd en de ontmoetingslocatie  afgesproken.

Wat kost een excursie?

De kosten worden op de dag van de excursie aan de reisleider betaald in Israelische valuta.

Reisleider/Gids: 800 NIS per dag voor de hele groep
Optie minibus (8 personen): 600 NIS per dag voor de hele groep
Entreé parken, atracties, maaltijden, consumpties etc.: kostprijs

Indien u liever vooruit wilt betalen via de bank in euro's, laat het weten.

Contact: israelreizen@shoresh.nl