Doneer

Medische Hulpmiddelen

ADI heeft vestigingen in Jeruzalem en in de Negev. Het is een uniek en innovatief project dat er naar streeft om meervoudig gehandicapte kinderen optimaal te stimuleren en persoon gerichte zorg aan te bieden, zodat deze kinderen de gelegenheid krijgen zich optimaal te kunnen ontwikkelen, dat ze anders niet zouden kunnen krijgen.

Met de hulp van Stichting Shoresh kan voor een specifiek kind een medische hulpmiddel worden aangeschaft dat niet door de verzekering gedekt wordt en die de ouders niet kunnen betalen.

Yochanan Zomer schrijft: Wij voelen ons bij ADI enorm gezegend. Gezegend met de ondersteuning die wij mogen genieten van mensen zoals u die Stichting Shoresh ondersteunen. Onlangs heeft Stichting Shoresh een speciale rolstoel aangeschaft voor Omar. Voor alle donors: Jullie zijn geweldig, keer op keer en nu weer! Toda Raba. Moge G’d jullie zegenen dat jullie altijd aan de gevende kant mogen staan!
Over ADI

Op meerdere manieren is ADI (Ability, Diversity, Inclusion)* een unieke organisatie. Allereerst zijn wij de enige organisatie die een warm thuis biedt aan haar bewoners, die meervoudig en dus zwaar gehandicapt zijn, gedurende hun gehele levensloop, van kleuterleeftijd tot volwassenheid. Dit gebeurt op haar locaties in Jeruzalem en in de Negev. Bij ADI wonen circa 240 bewoners intern.

Wij geloven dat persoonlijke aandacht, veel geduld en toewijding, liefde en investering, de levens van onze bewoners drastisch verbeterd. Ook hanteren we bij ADI de filosofie dat elke bewoner ongeacht afkomst of geloof, volledig gelijkwaardig moeten worden behandeld. Dit is in Israël zeer speciaal omdat er in Israël nog een flinke kloof bestaat tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Bij ADI werken Islamitische bedoeïenen, Joden, Christenen en Druzen samen met als gemeenschappelijke doel goed te zorgen voor de bewoners.

ADI blinkt eveneens uit in de prestaties die worden behaald. Dit is niet alleen zichtbaar op persoonlijk niveau van de bewoners en op het gebied van hun medische vooruitgang, maar ook op het terrein van technologische innovatie en de academische samenwerking die ADI is aangegaan met universiteiten in Israël op het gebied van onderzoek naar de verscheidene vormen van de lichamelijke uitdagingen waarmee onze bewoners kampen.

Bij ADI wordt een proactieve houding aangenomen, iets wat in Israël echt een vereiste is om zaken gedaan te krijgen. Zo heeft ADI de in Nederland ontwikkelde ‘snoezeltherapie’  geintroduceerd. Deze vorm van therapie legt de nadruk op sensorische stimulatie bij de bewoners, wat vooral een kalmerend effect heeft. Hierdoor worden zowel de emoties als een gevoel van zelfverzekerdheid gestimuleerd.

Daarnaast zijn we vorig jaar gestart met de ‘zorgboerderij’, de eerste in Israël.

*De naam ‘ADI’, betekent ‘juweel’ in het Hebreeuws. Ik denk dat dit goed weer geeft hoe er bij ADI over hun bewoners wordt gedacht.

Aangepaste rolstoel voor Chaya
Chaya, 29 jaar oud, woont al sinds lange tijd in Bnei Berak, de vestiging van ALEH in Tel-Aviv. Chaya heeft een complexe medische conditie: een ernstige scoliose, zware motorische stoornissen en diverse vervormingen. Ondanks dat Chaya fysiek in een slechte conditie verkeert, is ze zeer expressief en sociaal.  Ze heeft een enorme wil om overal aan deel te nemen, en daar geniet ze ook echt van.  

In maart 2014 heeft de behandelende staf vastgesteld dat Chaya zo spoedig mogelijk een aangepaste rolstoel nodig heeft. De eenvoudige rolstoel die door de zorginstellingen wordt vergoed, voorziet op geen enkele manier in haar behoeften. Een aangepaste rolstoel wordt slechts gedeeltelijk vergoed. Het bedrag dat de familie van Chaya zelf moet bijbetalen bedraagt €2.950,-. Zij zijn daar niet toe in staat. Daarom heeft Stichting Shoresh Chaya deze zomer geholpen bij de aanschaf van deze rolstoel. Sinds ze de beschikking heeft over haar nieuwe rolstoel, is haar persoonlijke situatie verbeterd, kan ze veel beter functioneren en zich vrijer bewegen. Het spreekt voor zich dat Chaya ontzettend blij is met haar nieuwe rolstoel!


Website van ADI-Negev www.adi-il.nl

P.S. Om wille van privacy hebben wij de naam Chaya gebruikt en op de foto van de aangepaste rolstoel is niet Chaya afgebeeld.

Project informatie

Project naam: Medische Hulpmiddelen

Project nummer: 2220

Online donatie

Vul onderstaande formulier in om een donatie voor het project Shoresh 2220 Medische hulpmiddelen te maken. 

1

KIES OF SELECTEER UW BEDRAG
Eur

2

UW GEGEVENS

3

CHECKOUT
Selecteer uw betaalmethode *