Project 'Fonds voor weduwen en wezen'    

title

Via dit project krijgen alleenstaande moeders of vaders met kinderen in een crisissituatie praktische en financiële hulp. Daarnaast helpen wij hen om hun leven ook geestelijk en emotioneel weer op de rails te krijgen.

Van de begeleidende staf die vrijwillig aan dit project participeert krijgen de moeders raad en leren ze hoe ze op bepaalde situaties kunnen reageren, zodat ze vicieuze cirkels in hun handelen leren doorbreken.

Speciale cursussen helpen deze alleenstaande moeders bij de opvoeding van hun kinderen, het beheren van een budget en dergelijke. Praktische hulp omvat onder meer het verstrekken van voedselbonnen, het kopen van schoenen en kleding voor de kinderen, en het betalen van tandartskosten en medicijnen.

Wij willen deze vrouwen ook hulp op langere termijn aanbieden, bijvoorbeeld door ze een cursus of studie te laten doen, opdat ze nadien een beroep kunnen uitoefenen en zelf in de noden van hun gezin kunnen voorzien.

 

Wezen

Ook de wezen die wij onder onze hoede hebben genomen vormen een grote uitdaging, omdat 90% van hen speciale hulp nodig hebben op het gebied van emotionele en psychologische problemen en leerachterstand. We trachten hen te helpen met counseling en therapie. Voor dit werk is een fonds opgericht dat u via dit project kunt ondersteunen.

Project video:

     Ondersteuning van weduwen en wezen

     House of Refuge

Israël Fonds, project 2218

Doneren

alt   alt  alt

Doneren voor een goed doel

Steun de projecten van stichting Shoresh

Doneren met machtiging

Doneer met iDEAL

iDEAL

anbi

Stichting Shoresh is ANBI, uw giften zijn fiscaal aftrekbaar!