notitie2Mei 2020 - Shoresh tijdens de corona crisis
Langzaam komt Israël uit de corona crisis. Gedurende deze crisis hebben de Shoresh Israël projecten op alternatieve wijze steun geboden.
Meer over kunt u lezen in het aankomende uitgave van het Shoresh Nieuws in juni. Hebt u nog geen nieuwsbrief? Meldt u zich dan gratis aan, via deze link.
Shoresh Educatieve reis naar Israël die niet kon doorgaan in maart, is naar november 2020 verplaatst. Nieuwe reizen staan D.V. gepland in het voorjaar 2021.
We hopen u dan in goede gezondheid weer te ontmoeten. Het bestuur van Stichting Shoresh wenst u en alle donateurs, deelnemers aan Kesjer- & Moadiemcursus en aan de deelnemers van Educatieve Israël reizen goede gezondheid gedurende deze crisis. 

Download hieronder onze algemene voorwaarden:

pdf Algemene Voorwaarden (97 KB)

kalender 2017

Bijbels Joodse Israëlkalender 5777 / 2017
Thema: ‘Israël zal bloeien’

Een rijkgeïllustreerde 16-maanden kalender met prachtige foto’s uit het land van de Bijbel.  
 
Met het synagogale leesrooster, alle Bijbelse feesten en educatieve toelichtingen.
De kalender loopt van september 2016 tot en met december 2017.
Een zeer uiteenlopende selectie van foto's voor iedere maand met een toepasselijke Bijbeltekst.

Centraal in de kalender staan de Bijbelse Feesten die door de Eeuwige zijn ingesteld. Daarnaast zijn ook andere joodse, christelijke en Nederlandse data opgenomen. Dit jaar is het thema: ‘Israël zal bloeien’. De profetie van Jesaja is uitgekomen in het tijdperk waarin wij nu leven. Het Land bloeit in economisch opzicht; en na eeuwen van verlatenheid en leegte is mede door grootschalige irrigatie Israël weer begroeid met talloze bomen en bloeien overal weer bloemen.

De kalender kan u helpen om wekelijks invulling aan de Sjabbat te geven. Hij maakt u bewust van de joodse kalender die aansluit bij de Bijbelse Feesten en bij de Joden die onder ons wonen en deze Feesten vieren. Daarnaast zal hij u zeker enthousiasmeren om zelf deze Feesten te (gaan) vieren, wellicht hiertoe geïnspireerd door de Moadiemcursus.
Behalve dat de kalender geschikt is voor eigen gebruik kunt u deze educatieve kalender ook gebruiken om anderen te onderwijzen en bekend te maken met de Bijbelse feesten.

De kalender is te bestellen via het formulier onderaan deze pagina en kost € 11.- per stuk + € 3,50 verzendkosten.
De betaling verloopt via automatische incasso (of na vooruitbetaling).

{product 2|cart}

 

 

Doneren voor een goed doel

Steun de projecten van stichting Shoresh

Doneren met machtiging

Doneer met iDEAL

iDEAL

anbi

Stichting Shoresh is ANBI, uw giften zijn fiscaal aftrekbaar!