Project 'Operatie Mozes'    

alt

Operatie Mozes is een project van de Israëlische Pro-Life organisatie Be'ad Chaim. Operatie Mozes biedt zwangere, hulpbehoevende moeders een alternatief  voor abortus. Heel vaak zijn het financiële problemen die tot de keuze van abortus leiden. Veel  vrouwen zien dan geen andere weg, omdat hun probleem daarmee lijkt te worden opgelost.

Operatie Mozes neemt het financiële dilemma weg, daardoor ontstaat ruimte voor de aanstaande moeder om het kindje te behouden. Met een bedrag van € 133,-  per maand worden alle kosten voor de baby gedekt.

Operatie Mozes zorgt voor alles wat een baby nodig heeft, een heel jaar lang. De vrouwen die ervoor kiezen om deze weg te  bewandelen, krijgen om te beginnen een wieg, een badje, een ledikantje, kleren, luiers, medische verzorging voor de baby en maandelijks voedsel. Daarnaast krijgt de moeder ook praktische begeleiding bij het voeren van haar huishouding en indien nodig psychologische hulpverlening.

Jaarlijks worden in Israël 50.000 abortussen uitgevoerd. De meeste ervan kunnen worden voorkomen door  financiële ondersteuning zoals bij het Project Operatie Mozes.

In 2009 werden door de steun van Stichting Shoresh zes moeders in Israël geholpen om  - ondanks hun moeilijke situatie - toch hun kindje ter wereld te brengen en er goed voor te zorgen. Er zijn vele zwangere moeders die wij  op deze manier kunnen helpen, waardoor veel babies het levenslicht mogen aanschouwen!

Project videos:

     Operatie Mozes van Be'ad Chaim

     Interview met Oranit, nu een blije moeder

Israël Fonds, project 2203

Doneren

alt      alt     alt

Doneren voor een goed doel

Steun de projecten van stichting Shoresh

Doneren met machtiging

Doneer met iDEAL

iDEAL

anbi

Stichting Shoresh is ANBI, uw giften zijn fiscaal aftrekbaar!