Actie: Help de kinderen van Sderot uit de schuilkelders

Sjalom vrienden van Israël en het Joodse volk.

Zoals jullie ongetwijfeld via de media vernemen is het sinds maart 2018 weer heel onrustig aan de grens met Gaza. Wekelijks op vrijdag laten kinderen uit Gaza (onder aanmoediging van volwassenen) met luchtballonnen en speelgoedvliegers, voorzien van brandbommen en molotovcocktails uit Gaza overvliegen naar Israël, met het doel om zoveel mogelijk brandschade aan te richten. Het doel is om Israël te verzwakken, wetende dat Israël niet op die kinderen zal schieten om ze te verjagen.

De branden die hier het gevolg van zijn hebben inmiddels veel onherstelbare natuur- en oogstschade aangericht. Afgelopen week is er bovendien een regen van raketten uit Gaza afgevuurd: 190 stuks op één avond naast de ‘gebruikelijke’ dagelijkse beschietingen. Als reactie op de dood van twee terroristen die raketten aan het afschieten waren. Doel van de Hamas-raketten is het doden van zoveel mogelijk Joden.

In de geest van het Bijbelse Amalek dat Israël na de uittocht uit Egypte in de rug aanviel om zoveel mogelijk zwakken, vrouwen en kinderen te doden.

 schoolkinderen In Sderot schuilen kinderen onder de banken bij een raketalarm. Ze hebben 15 seconden om dekking te zoeken.

Het is nu zomervakantie in Israël en kinderen die langs de grens met Gaza wonen zijn gedwongen om in de schuilkelders te zitten in plaats van buiten te spelen. Onlangs heeft Yair Lapides, een regeringsambtenaar, de situatie als volgt omschreven: “Kinderen van Sderot slapen in de schuilkelders, terwijl de terroristen in Gaza vrij zijn en rustig in de huiskamers verblijven”. Stichting Shoresh gaat u niet de eenzijdige berichtgeving in de Nederlandse media en de politieke situatie uitleggen. Wat we wel doen is de mensen in Sderot een hart onder de riem steken en de kinderen even uit de dagelijkse dreiging halen.

sderot group in Keshet Groep uit Sderot bij een vorige actie van Stichting Shoresh 

Stichting Shoresh heeft al eerder kinderen uit Sderot geholpen in de tijd van oorlog met Gaza.

Samen met de organisatie Lechaim-to-life (die zorg verleent aan vele sjoa-overlevenden) organiseren wij van 22 – 24 augustus een driedaags programma in een kibboets op de Golan Hoogte voor 40 kinderen uit Sderot.

We helpen deze kinderen en hun ouders even op adem te komen en geven hen een paar onbezorgde dagen gedurende deze zomervakantie. Om dit mogelijk te maken, vragen wij u om ons financieel te helpen deze actie mogelijk te maken.

Per kind kost deze actie € 125,-. Stichting Shoresh betaalt deze actie voor 40 kinderen inclusief ouderbegeleiding, vervoer van Sderot naar het noorden van het land, overnachtingen, maaltijden en een programma voor de kinderen.

U kunt naar vermogen doneren voor deze actie via iDEAL | Machtiging | zelf overmaken (zie onderaan de pagina)

Namens het bestuur, hartelijk dank

Kees van Dorth

Penningmeester

keshet sheepfarm 
Ontspannen een paar dagen er tussenuit is wat we graag voor de kinderen uit Sderot willen realiseren.


iDEAL Doneren

IDEAL     Klik hier en kies het doelproject: Actie Sderot ...

 

Doneren middels een machtiging

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Dit veld is bedoeld voor nieuwe donateurs en periodieke donatie van €10.- per maand of meer.

Invalid Input

Deze machtiching verleent u aan Stichting Shoresh, Gildenweg 8, 7641 AZ Wierden
IBAN: NL45INGB0009107219 | BIC : INGBNL2A

Donatie zelf overmaken

Stichting Shoresh, IBAN: NL45INGB0009107219 ovv "Actie Sderot" 

risico meisjes 2Nieuw project: Het ‘Tehuis voor risico lopende meisjes’-project van Beit Moriah in Beer Sheva. Shoresh projectnummer: 2226

Vandaag de dag opgroeien in een gezond gezin is voor veel kinderen op zich al moeilijk genoeg. Maar voor een jong meisje met een problematische gezinsachtergrond; uit een eenoudergezin, of een gezin waarin ouders niet genoeg voor haar zorgen, en waar het ontbreektaan (zak)geld om basale levensbehoeften als kleding te kunnen kopen, zijn de mogelijkheden vaak zeer beperkt. Waar kunnen zij naartoe met hun (levens)vragen? Wat kunnen ze na schooltijd doen (als er niemand thuis is)? Hoe worden ze gemotiveerd om hun best te doen? Vaak duurt het niet lang voordat ze zich met dingen bezighouden die niet door de beugel kunnen of benaderd worden door mensen met verkeerde bedoelingen. Deze ‘straatmeisjes’ dreigen, hetzij in het criminele circuit te belanden, hetzij prooi te worden van loverboys uit omliggende Arabische dorpen, die, om deze meisjes te paaien, met dure auto’s door de achterstandswijken rijden. Als de meisjes toehappen belanden ze na verloop van tijd als slaaf in een harem, waar ze heel moeilijk uit kunnen komen. Om deze ‘straatmeisjes’ te helpen, beheert Beit Moriah, op verzoek van en in samenwerking met het gemeentebestuur van Be’er Sheva twee ‘Beit Cham’ (Huis vol warmte) opvanghuizen.

De meisjes komen direct uit school naar de Beit Cham, waar ze eerst een uur mogen computeren. Vaak is dat voor hen aanvankelijk dé motivatie 'trouw' te komen. In Beit Cham ontfermt een professionele staf zich over de meisjes. Er is een ‘moeder’ die voor hen zorgt; een warme maaltijd voor hen kookt, en aandacht aan hen geeft. Er is een sociaal werkster met wie ze kunnen praten en er zijn medewerkers die hen helpen met hun huiswerk en met hen uitzoeken waar ze goed in zijn om juist die unieke kwaliteit, die ieder meisje heeft, te ontwikkelen. Verder worden er cursussen gegeven zoals bloemschikken en fotografie. Met de boeketten die ze maken verdienen ze tegoedbonnen waarmee ze kleding kunnen kopen.
De ‘straatmeisjes’ gaan gedurende 3 jaar met regelmaat naar Beit Cham. Die jaren hebben een enorme positieve impact op hun verdere leven. Na 3 jaar aan ons tehuis verbonden te zijn geweest, worden ze toegelaten tot de militaire dienst. Dat is een hele prestatie, omdat probleemjongeren normaal gesproken niet worden opgeroepen voor militaire dienst. Het niet vervullen van militaire dienst heeft een levenslange negatieve impact op hen omdat de meeste werkgevers hen dan niet in dienst willen nemen. Wij hebben nu tientallen meisjes in onze tehuizen opgenomen, en wij zijn dankbaar dat we door de liefde en de zorg die zij in de Beit Cham-huizen hebben mogen ontvangen zoveel levens ten positieve hebben zien veranderen.

risico meisjes 1Een van de verhalen
Tijdens de opening van de nieuwste locatie van ons Beit Cham had ik het voorrecht om een van de meisjes te ontmoeten met een bijzondere succesverhaal. Ik noem haar Mevaseret (is niet haar echte naam, red). Mevaseret komt al een paar jaar naar ons tehuis voor risicolopende meisjes. Beit Cham organiseert daar diverse activiteiten voor de meisjes. Deze activiteiten zijn bedoeld om ze toe te rusten voor de ‘volwassen wereld’. Ze geven hun ook de mogelijkheid om zich op verschillende manieren op artistiek vlak te uiten. Een van onze jarenlange donateurs, Brom Chemicaliën (onderdeel van ICL) in Be’er Sheva heeft recent een fotocursus voor de meisjes gesponsord. Gedurende de deelname kwamen Mevaserets kwaliteiten op dit gebied naar boven. Dat was Brom ook opgevallen en Mevaseret werd afgelopen februari uitgenodigd om met een team professionele fotografen mee te gaan om foto's te maken op het Masker Festival in Zwitserland. Vol enthousiasme vertelde Mevaseret over haar avontuur en ze liet me vervolgens de foto's zien die zij daar had gemaakt. Vanwege haar talent werd ze door de sponsor gevraagd om de instructrice te worden van de komende fotocursus in het tehuis. Het heeft haar toekomst compleet veranderd. We kunnen hier allemaal iets van leren. Hoewel de meisjes als zij het tehuis binnenkomen een stempel dragen van ‘probleemkind’; ‘van school gestuurde’ of van ‘gebrek aan discipline’; onder iedere stempel is een Mevaseret te vinden, een meisje met een talent, met een gave die wacht om ontdekt te worden. Als ze zich maar bevindt in de juiste omgeving, en als haar maar de kans wordt geboden.
Hartelijk dank voor jullie geweldige steun! Deze biedt Beit Moriah de mogelijkheid om te werken aan het wegnemen van de stempels en de echte potentie te ontdekken van alle meisjes en personen met wie we in de Beit Moriah-projecten werken. Aryel Tsion.

Doneren voor een goed doel

Steun de projecten van stichting Shoresh

Doneren met machtiging

Doneer met iDEAL

iDEAL

anbi

Stichting Shoresh is ANBI, uw giften zijn fiscaal aftrekbaar!