Project Noodhulp fonds     

altDit project richt zich op het bieden van acute noodhulp. In geval van een calamiteit, zoals een aardbeving of oorlog,  bieden wij via het project 'Noodhulp fonds' directe kleinschalige hulp, waaronder mensen voorzien van voedselpakketten, medische hulp aanbieden en het evacueren van mensen uit getroffen gebied.

Er zijn ook minder ernstige situaties waardoor mensen zodanig in nood kunnen raken dat directe hulp nodig is. Het kan zijn dat iemand een ongeluk heeft gehad en bijstand nodig heeft of wordt bedreigd met een rechtszaak omdat  de rekeningen niet zijn betaald. Er zijn geregeld situaties waarin water, gas of elektriciteit wordt afgesloten, omdat mensen niet tijdig kunnen betalen. Steeds meer mensen die onder de armoedegrens leven krijgen hiermee te maken.

Door bijvoorbeeld een rekening van € 200,- te betalen kunnen wij iemand die in armoede leeft  heel veel narigheid besparen.

Voor deze situaties, houden wij een buffer aan van maximaal € 5000,-. De hulp die we kunnen bieden is beperkt, maar ook hier geldt dat het beter is om goed voorbereid te zijn en iets te doen, dan met lege handen naar de nood kijken.

 

Israel Fonds, project 2400

 

alt   alt   alt

Doneren voor een goed doel

Steun de projecten van stichting Shoresh

Doneren met machtiging

Doneer met iDEAL

iDEAL

anbi

Stichting Shoresh is ANBI, uw giften zijn fiscaal aftrekbaar!