×

Waarschuwing

The form #18 does not exist or it is not published.

Actie: Help de kinderen van Sderot uit de schuilkelders

Sjalom vrienden van Israël en het Joodse volk.

Zoals jullie ongetwijfeld via de media vernemen is het sinds maart 2018 weer heel onrustig aan de grens met Gaza. Wekelijks op vrijdag laten kinderen uit Gaza (onder aanmoediging van volwassenen) met luchtballonnen en speelgoedvliegers, voorzien van brandbommen en molotovcocktails uit Gaza overvliegen naar Israël, met het doel om zoveel mogelijk brandschade aan te richten. Het doel is om Israël te verzwakken, wetende dat Israël niet op die kinderen zal schieten om ze te verjagen.

De branden die hier het gevolg van zijn hebben inmiddels veel onherstelbare natuur- en oogstschade aangericht. Afgelopen week is er bovendien een regen van raketten uit Gaza afgevuurd: 190 stuks op één avond naast de ‘gebruikelijke’ dagelijkse beschietingen. Als reactie op de dood van twee terroristen die raketten aan het afschieten waren. Doel van de Hamas-raketten is het doden van zoveel mogelijk Joden.

In de geest van het Bijbelse Amalek dat Israël na de uittocht uit Egypte in de rug aanviel om zoveel mogelijk zwakken, vrouwen en kinderen te doden.

 schoolkinderen In Sderot schuilen kinderen onder de banken bij een raketalarm. Ze hebben 15 seconden om dekking te zoeken.

Het is nu zomervakantie in Israël en kinderen die langs de grens met Gaza wonen zijn gedwongen om in de schuilkelders te zitten in plaats van buiten te spelen. Onlangs heeft Yair Lapides, een regeringsambtenaar, de situatie als volgt omschreven: “Kinderen van Sderot slapen in de schuilkelders, terwijl de terroristen in Gaza vrij zijn en rustig in de huiskamers verblijven”. Stichting Shoresh gaat u niet de eenzijdige berichtgeving in de Nederlandse media en de politieke situatie uitleggen. Wat we wel doen is de mensen in Sderot een hart onder de riem steken en de kinderen even uit de dagelijkse dreiging halen.

sderot group in Keshet Groep uit Sderot bij een vorige actie van Stichting Shoresh 

Stichting Shoresh heeft al eerder kinderen uit Sderot geholpen in de tijd van oorlog met Gaza.

Samen met de organisatie Lechaim-to-life (die zorg verleent aan vele sjoa-overlevenden) organiseren wij van 22 – 24 augustus een driedaags programma in een kibboets op de Golan Hoogte voor 40 kinderen uit Sderot.

We helpen deze kinderen en hun ouders even op adem te komen en geven hen een paar onbezorgde dagen gedurende deze zomervakantie. Om dit mogelijk te maken, vragen wij u om ons financieel te helpen deze actie mogelijk te maken.

Per kind kost deze actie € 125,-. Stichting Shoresh betaalt deze actie voor 40 kinderen inclusief ouderbegeleiding, vervoer van Sderot naar het noorden van het land, overnachtingen, maaltijden en een programma voor de kinderen.

U kunt naar vermogen doneren voor deze actie via iDEAL | Machtiging | zelf overmaken (zie onderaan de pagina)

Namens het bestuur, hartelijk dank

Kees van Dorth

Penningmeester

keshet sheepfarm 
Ontspannen een paar dagen er tussenuit is wat we graag voor de kinderen uit Sderot willen realiseren.


iDEAL Doneren

IDEAL     Klik hier en kies het doelproject: Actie Sderot ...

 

Doneren middels een machtiging

Deze machtiching verleent u aan Stichting Shoresh, Gildenweg 8, 7641 AZ Wierden
IBAN: NL45INGB0009107219 | BIC : INGBNL2A

Donatie zelf overmaken

Stichting Shoresh, IBAN: NL45INGB0009107219 ovv "Actie Sderot" 

Project : Operatie Mozes - project nummer 2203 

Naar doneren

alt

Operatie Mozes is een project van de Israëlische Pro-Life organisatie Be'ad Chaim. Operatie Mozes biedt zwangere, hulpbehoevende moeders een alternatief  voor abortus. Heel vaak zijn het financiële problemen die tot de keuze van abortus leiden. Veel  vrouwen zien dan geen andere weg, omdat hun probleem daarmee lijkt te worden opgelost.

Operatie Mozes neemt het financiële dilemma weg, daardoor ontstaat ruimte voor de aanstaande moeder om het kindje te behouden. Met een bedrag van € 133,-  per maand worden alle kosten voor de baby gedekt. Duur van de sponsoring is 1 jaar. Totale kosten: € 1600,-.

Operatie Mozes zorgt voor alles wat een baby nodig heeft, een heel jaar lang. De vrouwen die ervoor kiezen om deze weg te  bewandelen, krijgen om te beginnen een wieg, een badje, een ledikantje, kleren, luiers, medische verzorging voor de baby en maandelijks voedsel. Daarnaast krijgt de moeder ook praktische begeleiding bij het voeren van haar huishouding en indien nodig psychologische hulpverlening.

Jaarlijks worden in Israël 50.000 abortussen uitgevoerd. De meeste ervan kunnen worden voorkomen door  financiële ondersteuning zoals bij het Project Operatie Mozes.

Sinds 2000 zijn door de steun van Stichting Shoresh vele kinderen gered. Helpt u ook mee? 

     Interview met Oranit, nu een blije moeder

 

alt      alt     alt

Naar BC web Voor meer informatie, ga naar de website van Operatie Mozes

 

Doneren voor een goed doel

Steun de projecten van stichting Shoresh

Doneren met machtiging

Doneer met iDEAL

iDEAL

anbi

Stichting Shoresh is ANBI, uw giften zijn fiscaal aftrekbaar!