Hulp aan kansarme kinderen naar school  

alt

Twintig procent van Israëli's leven onder de armoedegrens. Met name kinderen van gescheiden en alleenstaande ouders zijn gedupeerd. Met dit project willen we deze groep kinderen helpen.

Dat doen wij op de volgende manier: 

  • Wij betalen de contributie voor een vakantiekamp van één week. Het bedrag dat hiervoor nodig is bedraagt ongeveer € 100,- per kind;
  • Kinderen die naar groep één van de basisschool gaan, krijgen een schooltas, uitgerust met de verplichte school spullen. Wij kunnen voor slechts € 25,- een compleet schoolpakket samenstellen. Als de ouders deze spullen zelf zouden moeten kopen, dan zouden zij er ruim €50,- voor moeten betalen.
  • Israëlische gezinnen zijn groot. Zes tot tien kinderen is geen uitzondering als het om religieuze gezinnen gaan. Dit project helpt ook om de kinderen uit grote gezinnen te helpen met naschoolse opvang, met muziekles of om aan sport mee te kunnen doen.

Dit kleine beetje hulp maakt een groot verschil voor de kinderen uit arme gezinnen. Hun ouders zijn ontzettend dankbaar voor deze hulp.

 

Israël Fonds, project 2221

Doneren

alt

Doneren voor een goed doel

Steun de projecten van stichting Shoresh

Doneren met machtiging

Doneer met iDEAL

iDEAL

anbi

Stichting Shoresh is ANBI, uw giften zijn fiscaal aftrekbaar!