altShalom (78 jaar) komt uit Lybië.

Shalom leidt ruim 28 jaar aan de ziekte van Parkinson. Afgelopen twee jaar is zijn gezondheid snel achteruitgegaan. Shalom kan zich nauwelijks bewegen en heeft veel pijn wat hem ook hindert bij het slapen.
Shalom woont in Netanya en valt eigenlijk buiten het gebied waar L'Chaim-to-life hulp kan bieden.

Maar wat zou u doen als mensen in nood je om hulp vragen? Wij gaan dus een extra mijl voor Shalom en anderen die op ons pad komen.

altShlomo (78 jaar) komt uit Roemenië. Hij heeft veel geleden onder de praktijken van dr. Mengele. Hij woog slechts 7 kg na zijn overleving uit Auswitz. Shlomo herinnert zich veel uit de oorlogstijd. Lange tijd heeft hij niet over de oorlog kunnen praten. Pas nadat zijn kinderen volwassen waren begon hij over zijn oorlogsverleden praten.

L'Chaim-to-life een scooter voor Shlomo aangeschaft. Wat gaf het hem veel blijdschap. Shlomo kan nu gemakkelijk naar de dokter, apotheek en naar de markt toe. Dit dankzij donaties uit Nederland!


Adela
(86 jaar) is geboren in Roemenië en woont alleen in een klein huisje.

Ze heeft geen familie die haar bezoekt en ook geen andere contacten. Slechts mensen van de thuiszorg en de vrijwilligers van L'Chaim-to-life ziet ze regelmatig.

Adela is op 11 mei 2010 overleden, nadat zij kort verpleegd werd vanwege haar val. Ze kon niet meer terrugkeren in haar huisje. Zes jaar lang was L'Chaim-to-life familie voor haar. 

titleBinyamin is geboren in Kalisz, Polen.

Binyamin is met zijn ouders ontsnapt uit een ghetto in Polen en vluchtte naar Rusland. Tot na de oorlog was hij daar ondergedoken. In 1951 is hij naar Israël gekomen. Binyamin is een stralende man die veel grapjes maakt en geniet van contacten met mensen. L'Chaim-to-life heeft zijn piepkleine huisje geheel geschilderd en een airconditioner geïnstalleerd. Zijn huisje is nu weer keurig schoon.

altRuth (77 jaar) uit Polen. Ruth werd als zeven jarig meisje door de Duitsers samen met haar zusje op kindertransport gezet naar Liverpool. Haar jongste zusje bleef bij haar moeder. Nooit hebben ze elkaar meer teruggezien.

Na de oorlog is Ruth naar Israël gekomen en heeft een bestaan opgebouwd in Kibbutz Zikiem die grenst aan Gaza. Ze is tweemaal weduwe geworden. L'Chaim-to-life brengt veel vreugde in haar leven dat getekend is door veel verdriet. Toch is Ruth opgewekt en heeft veel te vertellen.


 

Doneren voor een goed doel

Steun de projecten van stichting Shoresh

Doneren met machtiging

Doneer met iDEAL

iDEAL

anbi

Stichting Shoresh is ANBI, uw giften zijn fiscaal aftrekbaar!