×

Waarschuwing

The form #18 does not exist or it is not published.

Project van de maand: Help kinderen naar school, project 2221

Eben Hazer basisschool  sponsorloop  kraampjes

Dit voorjaar heeft Eben-Haëzerschool uit Boskoop vanwege hun 40 jaar bestaan gekozen om het schooltasjes-project 2221van Shoresh te ondersteunen. Dat deden ze op een geweldige manier en daarom werd het een groot succes.

Alle kinderen hebben op een creatieve manier actie gevoerd en geld ingezameld voor het project 'Help kinderen naar school'.

Groep 1 en 2 verkochten portretfoto’s, groep 3 en 4 verkochten pepermuntdoosjes aan familieleden en vrienden en groep 5 tot en met 8 deed een sponsorwandeltocht van 5 km.

Daarnaast maakten alle kinderen prachtige tekeningen, voorzien van een leuke groet, naam en adres van het kind, voor de kinderen in Israël die de schooltas krijgen.

 

tasjes  inhoud  tekeningen

Alle 275 schooltasjes werden gevuld met allerlei schoolbenodigheden, inclusief de tekeningen die de kideren van de Eben-Haëzerschool hebben gemaakt. De schooltasjes werden ingepakt door twee Israelische jongens van een familiebedrijf in Tiberias die jaarlijks aan Shoresh de tasjes levert. Op dit moment worden de schooltasjes klaargemaakt en op diverse plaatsen in Israël uitgedeeld: in Tel Aviv, Kfar Saba, Safet, Migdal, Migdal HaEmek en Hazor.

Meer nieuws gaat volgen zodra de verslagen binnenzijn van het uitdelen van de schooltasjes.

Wilt u voor uw school ook op deze wijze een project steunen?

Dat kan, laat ons weten, wij komen graag bij u langs.

Wij zijn alvast begonnen met sparen voor het volgend jaar. U kunt ons opnieuw helpen dit mooie en zo dankbaar project te continueren.

Hartelijke dank aan alle donors!

Timek Kolman

Hulp aan Sjoa-overlevenden – Lechaim-to-life, project 2224

Dit seizoen heeft Lechaim-to-life op nieuwe locaties het werk onder de sjoa-overlevenden uitgebreid.
Zo heeft Shir, een van de vrijwilligsters die in een jaar lang in het project meedraaide, een nieuwe afdeling geopend in de plaats Modiin. Daar worden sinds de zomer vier 'nieuwe' overlevenden wekelijks bezocht door scholieren van de lokale middelbare school. Lechaim-to-life zoekt sponsors voor de afdeling in Modiin.

lechaim-to-life

In het noorden van Israël bezoekt Timek Kolman met een team van acht studenten ‘nieuwe’ overlevenden van de sjoa in Kibbutz Kfar Blum en Neot-Mordechai. Het zijn bijzondere ontmoetingen met mensen die 90+ jaar oud zijn en de kampen hebben overleefd. Een van hen is Ibi, geboren in Tsjechoslowakije. Zij heeft gruwelijke dingen meegemaakt in het concentratiekamp Bergen-Belsen . Ze kan nog steeds levendig en helder alles wat ze daar meemaakte navertellen. Hoewel ze veel heeft geleden, zijn haar ziel en lichaam op haar hoge leeftijd nog jong. Dat is een bijzonder geschenk van God.

Lechaim-to-life legt een link tussen het verleden en het heden, en bouwt aan een betere toekomst door relaties te bouwen tussen deze  ouderen en jonge Israeli's die hongerig zijn om te weten waar hun wortels liggen.

Door dit project worden hun Joodse wortels en hun band met het volk en het Land van de Bijbel versterkt.
Voor dit werk wordt wekelijks de minibus van Stichting Shoresh ingezet om de jongeren en de ouderen met elkaar in contact te brengen.

Het werk van Lechaim-to-life is afhankelijk van donors die maandelijks een bedrag voor dit werk willen geven.

U kunt dit project maandelijks/eenmalig steunen door onderstaand machtigingsformulier in te vullen.

Nieuwe donateurs die maandelijks een project van Shoresh gaan ondersteunen (minimaal € 10.- per maand) krijgen een gratis kado naar keuze toegestuurd (zolang de voorraad strekt).

Ook eenmalige giften zijn welkom.

Hartelijk dank!

Namens Lechaim-to-life, Timek Kolman

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Bij periodieke gift van € 10.- per maand of meer

Invalid Input

 

Doneren voor een goed doel

Steun de projecten van stichting Shoresh

Doneren met machtiging

Doneer met iDEAL

iDEAL

anbi

Stichting Shoresh is ANBI, uw giften zijn fiscaal aftrekbaar!