Shalom Israëlvrienden!

2015 05 18 Mei reis selectie

U kunt zich nu aanmelden voor de eerstvolgende educatieve reis naar Israël.

VOORJAAR 2020:

Woensdag 19 t/m vrijdag 28 februari 2020 - nieuwe reis geopend!

Woensdag 18 t/m vrijdag 27 maart 2020 - is vol geboekt!

NAJAAR 2020:
woensdag 11 t/m vrijdag 20 november 2020

Ik nodig u uit om samen met mij dit unieke land te ontdekken.

U vliegt met een directe vlucht vanaf Schiphol, Amsterdam naar Ben Gurion Airport waar we elkaar ontmoeten.

Deze reis belooft een onvergetelijke ervaring voor u te worden. U zult contact leggen met het Joodse volk en met een nieuwe blik het Land van de Bijbel - Eretz Jisraëel gaan zien. Vier millennia Bijbelse geschiedenis! Een verhaal dat tot leven komt op het moment dat u voet in Israël zet.

Deze reis kost € 1750,- per persoon op basis van tweepersoons accomodatie, inclusief ontbijt, lunch en diner, entrees, transport in Israël, reisleider en vliegticket. Persoonlijke uitgaven en reisverzekeringen niet inbegrepen.
U dient zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Reserveer hier.

Februari reis 2017 Het reisprogramma (als voorbeeld):

Dag 1 Wo. Aankomst in Israël. Onze reis begint in Jeruzalem. We dineren samen, bespreken het programma van deze reis en maken nader kennis met elkaar.

Dag 2 Do. Excursie door de oude stad Jeruzalem. Te beginnen bij de Jaffa poort, Armeense wijk, Zions berg en de Stad van David (Ir David), Siloam. Bij voldoende tijd bijwonen van de Bar Mitswavieringen bij de Kotel en andere bezienswaardigheden.

Dag 3 Vr. Excursie door Judea. Te beginnen met Gush EtTsion (Efratta). We bezoeken de Joodse gemeenschap in Hebron, de Machpela en de levieten stadje Sussya. RonEl serveert ons lunch in Mitzpe Yair met een adembenemend uitzicht over de Judeese woestijn en Noordelijke Negev. Sjabbat viering bij de Kotel of in Kol Rina synagoge in de Jeruzalem wijk Nachlaot. Aansluitend genieten we van de traditionele Sjabbat maaltijd.

Dag 4 Za. Sjabbat in Jeruzalem. Afhankelijk van de groep is er gelegenheid tot het bijwonen van een sjabbat samenkomst bij Netiviya of een andere synagoge. Bezoek aan de Mea Shearim wijk, bezoek aan de Graftuin, de tuin van Getsemane en de Olijfberg en andere opties. De uitloop van de Sjabbat vieren we mee in de buurt van de Jaffa straat en Ben Yehuda straat.

Dag 5 Zo. Reis door Samaria naar Tiberias aan het meer van Galilea. We komen o.a. langs Bet El, in Sjilo, de plaats van de ark van het verbond in de Tabernakel, in de tijd van Jozua. Op de berg Gerizim (Berg van de Zegen) de woonplaats van de Samaritanen.

Dag 6 Ma. Excursie langs de noordwestelijke oever van het meer Kineret of Genezaret waar vele gebeurtenissen beschreven in het Evangelie van Jesjoea hebben plaatsgevonden. Discipel boottocht op het meer. Bezoek aan unieke locaties zoals de recente opgravingen van het Joodse dorp Magdala. Projectbezoek aan Lechaim-to-life, ontmoeting met overlevenden van de sjoa in de kibboets Ginosar.

Dag 7 Di. Excursie naar de Hula Vallei en de Golan Hoogvlakte. We bezoeken o.a. de strategische grens met Syrië, Druze en Joodse dorpen, De Bijbels Historische vestingstad Tel Dan en een van de bronnen van de Jordaan.

Dag 8 Wo. Reis door de Jordaan vallei tot aan noordelijke Negev. We bezoeken Gilgal en de doopplaats van Johannes de doper bij de Jordaan tegenover Jericho, Ein Gedi park met watervallen, Ein Bokek waar u gelegenheid hebt om in de Zoutzee te drijven. We eindigen onze reis in Arad waar we de indrukwekkende expositie van de beeldhouwer Rick Wienecker, Fountain of Tears bezichtigen.

Dag 9 Do. Bezoek aan de Negev. Dromedaris farm bij Mamshit, de Nabateeen stad. Wandeling door de Negev bij Ein Jerukam en in de Grote Krater. Bezoek aan het huis van Ben Gurion in Midreshet Ben Gurion.

Dag 10 Vr. Vertrek uit Israël. We reizen door de noordelijke Negev, ten noorden van Beer Sheva tussen de bergen van Judea en de Middellandse zee tot aan Tel Aviv Airport in de buurt van Lod, waar u de vlucht neemt naar Nederland.

2015 05 18 Mei reis selectie1 Onderweg studeren we diverse Joods-Christelijke Bijbelse en andere belangrijke onderwerpen die in de groep leven. We bezoeken 1-2 projecten van Stichting Shoresh. Zo krijgt u een beeld waar uw donaties terechtkomen.

De meeste plaatsen die u zult bezoeken staan niet op het programma van de meeste reisorganisaties. Er wordt geluisterd naar de wensen van de deelnemers. Dit alles maakt de Shoreshreizen bijzonder, anders, boeiend en exclusief.

De reis voert u door prachtige natuur en langs bijzondere Bijbelse locaties waar we tijd nemen om er bij stil te staan. Op iedere plek krijgt u tijd om het moment helemaal te beleven.

Tijdens deze reis verblijft u in goed verzorgde hotels, vier nachten in Jeruzalem, drie nachten in Tiberias, twee nachten in Arad.

U krijgt gelegenheid tot bijzondere ontmoetingen met mensen die in Israël wonen, ieder met een bijzonder verhaal.

U krijgt van alle plaatsen die we bezoeken en waar we langskomen de Bijbelteksten mee.

U reist met een kleine groep van zes tot acht personen. Uw reis blijft een persoonlijke ervaring. 

Het is mogelijk om uw reis te verlengen om nog langer in Eretz Jisraëel te kunnen blijven op eigen gelegenheid.
U krijgt voldoende assistentie van Shoresh hiervoor.

Het definitieve programma krijgt u als de groep is samengesteld, waarbij met uw persoonlijke wensen zo veel mogelijk rekening wordt gehouden.

Ik hoop dat u zich snel aanmeldt voor deze unieke excursiereis.

impressie Bekijk een impressie van een van de eerdere educatieve reizen.

Tot ziens in Israël!

Timek Kolman (reisleider/reisorganisator)

*) Programma wijzigingen voorbehouden

P.S. Deel deze link met uw vrienden en familie!

 

U kunt zich vrijblijvend voor deze reis aanmelden met deze link of door een email te schrijven naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

Israël Reizen

Educatieve reizen

Voorjaar 2020

   Datum : 19 - 28 februari

Najaar 2020

   Datum : 11 - 20 november

Prijs    : € 1750,- p.p.
Groep : max. 8 deelnemers

>>> naar reisprogramma

>>> reserveer vrijblijvend


Wandelreis

Voorjaar 2020

   Datum : 22 apr. - 1 mei 

Prijs    : € 1750,- p.p.
Groep : max. 8 deelnemers

>>> naar wandelreis programma

>>> reserveer vrijblijvend


Aanmelden

Reisprogramma 2020

Reisfolder downloaden

E-mail: israelreizen@shoresh.nl