Shalom Israëlvrienden!

2015 05 18 Mei reis selectie1

We hopen vanaf 2022 weer een Educatieve reis naar Israël aan te kunnen bieden.  

Ik nodig u uit om samen met mij dit unieke land te ontdekken.

Vanwege de corona en daarmee veranderende reismogelijkheden, behandelen we de aanmeldingen als een 'groep'. 2-8 deelnemers vormen een groep. Voor singles zullen we ons best doen om u in te delen in een groep waar nog plaats is.

We maken samen een reisplan met alle details dat aan uw groepswensen voldoet en ook aan uw budget.

Ook zijn we flexibel wat betreft uw gewenste vertrekdata van uw reis. U kunt ook kiezen welke dagen u wel of geen excursie met een gids wil, soort accommodatie, vlucht, etc... 

Een Educatieve reis/excursie belooft een onvergetelijke ervaring voor u te worden. U zult contact leggen met het Joodse volk en met een nieuwe blik het Land van de Bijbel - Eretz Jisraeel gaan zien. Vier millennia Bijbelse geschiedenis! Een verhaal dat tot leven komt op het moment dat u voet in Israël zet.

De kosten van uw reis bepaalt u voor een deel zelf. Aan de hand van uw wensen maken we samen een budget op waar u zich in kan vinden. Reserveer vrijblijvend hier.

Februari reis 2017 Een voorbeeld van het reisprogramma van een volledig verzorgde reis:
Dag 1 Wo. Aankomst in Israël. Onze reis begint in Jeruzalem. We dineren samen, bespreken het programma van deze reis en maken nader kennis met elkaar.

Dag 2 Do. Excursie door de oude stad Jeruzalem. Te beginnen bij de Jaffa poort, Armeense wijk, Zions berg en de Stad van David (Ir David), Siloam. Bij voldoende tijd bijwonen van de Bar Mitswavieringen bij de Kotel en andere bezienswaardigheden.

Dag 3 Vr. Excursie door Judea. Te beginnen met Gush EtTsion (Efratta). We bezoeken de Joodse gemeenschap in Hebron, de Machpela en de levieten stadje Sussya. RonEl serveert ons lunch in Mitzpe Yair met een adembenemend uitzicht over de Judeese woestijn en Noordelijke Negev. Sjabbat viering bij de Kotel of in Kol Rina synagoge in de Jeruzalem wijk Nachlaot. Aansluitend genieten we van de traditionele Sjabbat maaltijd.

Dag 4 Za. Sjabbat in Jeruzalem. Afhankelijk van de groep is er gelegenheid tot het bijwonen van een sjabbat samenkomst bij Netiviya of een andere synagoge. Bezoek aan de Mea Shearim wijk, bezoek aan de Graftuin, de tuin van Getsemane en de Olijfberg en andere locaties in overleg. De uitloop van de Sjabbat vieren we mee in de buurt van de Jaffa straat en Ben Yehuda straat.

Dag 5 Zo. Reis door Samaria naar Tiberias aan het meer van Galilea. We komen o.a. langs Bet El, in Sjilo, de plaats van de ark van het verbond in de Tabernakel, in de tijd van Jozua. Op de berg Gerizim (Berg van de Zegen) de woonplaats van de Samaritanen.

Dag 6 Ma. Excursie langs de noordwestelijke oever van het meer Kineret of Genezaret waar vele gebeurtenissen beschreven in het Evangelie van Jesjoea hebben plaatsgevonden. Discipel boottocht op het meer. Bezoek aan unieke locaties zoals de recente opgravingen van het Joodse dorp Magdala. Projectbezoek aan Lechaim-to-life, ontmoeting met overlevenden van de sjoa in bv. de kibboets Ginosar.

Dag 7 Di. Excursie naar de Hula Vallei en de Golan Hoogvlakte. We bezoeken o.a. de strategische grens met Syrië, Druze en Joodse dorpen, De Bijbels Historische vestingstad Tel Dan en een van de bronnen van de Jordaan.

Dag 8 Wo. Reis door de Jordaan vallei tot aan noordelijke Negev. We bezoeken Gilgal en de doopplaats van Johannes de doper bij de Jordaan tegenover Jericho, Ein Gedi park met watervallen, Ein Bokek waar u gelegenheid hebt om in de Zoutzee te drijven. We eindigen onze reis in Arad waar we de indrukwekkende expositie van de beeldhouwer Rick Wienecker, Fountain of Tears bezichtigen.

Dag 9 Do. Bezoek aan de Negev. Dromedaris farm bij Mamshit, de Nabateeen stad. Wandeling door de Negev bij Ein Jerukam en in de Grote Krater. Bezoek aan het huis van Ben Gurion in Midreshet Ben Gurion.

Dag 10 Vr. Vertrek uit Israël. We reizen door de noordelijke Negev, ten noorden van Beer Sheva tussen de bergen van Judea en de Middellandse zee tot aan Tel Aviv Airport in de buurt van Lod, waar u de vlucht neemt naar Nederland.

2015 05 18 Mei reis selectie

Onderweg studeren we diverse Joods-Christelijke Bijbelse en andere belangrijke onderwerpen die in de groep leven. We bezoeken 1-2 projecten van Stichting Shoresh. Zo krijgt u een beeld waar uw donaties terechtkomen.

De meeste plaatsen die u zult bezoeken staan niet op het programma van de meeste reisorganisaties. Er wordt geluisterd naar de wensen van de deelnemers. Dit alles maakt de Shoresh Educatieve reizen bijzonder, anders, boeiend en exclusief.

De reis voert u door prachtige natuur en langs bijzondere Bijbelse locaties waar we tijd nemen om er bijstil te staan. Op iedere plek krijgt u tijd om het moment helemaal te beleven.

Tijdens deze reis verblijft u in goed verzorgde hotels, vier nachten in Jeruzalem, drie nachten in Tiberias, twee nachten in Arad.

U krijgt gelegenheid tot bijzondere ontmoetingen met mensen die in Israël wonen, ieder met een bijzonder verhaal.

U krijgt van alle plaatsen die we bezoeken en waar we langskomen de Bijbelteksten mee.

U reist met een kleine groep van maximaal 8 personen. Uw reis blijft een persoonlijke ervaring. 

Het is mogelijk om uw reis te verlengen om nog langer in Eretz Jisraëel te kunnen blijven op eigen gelegenheid.
U krijgt voldoende assistentie van Shoresh hiervoor.

Het definitieve programma krijgt u als de groep is samengesteld, waarbij met uw persoonlijke wensen zo veel mogelijk rekening wordt gehouden.

Ik hoop dat u zich snel aanmeldt voor deze unieke excursiereis.

impressie Bekijk een impressie van een van de eerdere educatieve reizen.

Tot ziens in Israël!

Timek Kolman (reisleider/reisorganisator)

Opmerkingen:
- Programma wordt per aanvraag en in overleg met u samengesteld.
- Stichting Shoresh is niet aansprakelijk voor de gevolgen en ongemak op uw reis vanwege covid-19 wetgeving.
- U dient zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
- Wij nemen contact met u op zodra u zich bij ons aanmeldt.  

U kunt een reis vrijblijvend reserveren via deze link of door een email te schrijven naar israelreizen@shoresh.nl voor meer informatie.