Stichting Shoresh biedt dit jaar een nieuw soort reis aan: Ontdek Israël te voet.

Als u graag lichamelijk in beweging bent, en op zoek bent naar rust en nieuwe inspiratie voor uw ziel, dan is de 'Ontdek Israël te voet-reis' een echte must. Het is een bijzondere belevenis om als pelgrim te voet door het Land van de Bijbel te mogen trekken.

WandelenNeem het voorbeeld van de discipelen van Jesjoea, die samen vele honderden kilometers liepen terwijl hij hen onderwees. Jesjoea zelf zocht vaak stille plekken in de natuur op om zich met God de Vader te verbinden en om nieuwe kracht te ontvangen.
Het zijn deze momenten van stilte en afzondering, waarin God onze ziel aanspreekt. Kijk naar Abraham, die de belofte ontving het land te zullen bezitten kort nadat hij Kanaän was ingetrokken. En Jacob die een krachtige spirituele beleving in Bet-El beleefde. Moses die vanuit afzondering geroepen werd voor de taak om Israëlieten uit Egypte te bevrijden, en David die als schaapherder in het veld vele van zijn Psalmen componeerde.

Ontdek Israël te voet-reis is een volledig verzorgde reis, waarbij u iedere dag wordt gebracht en gehaald naar de track die u samen met andere deelnemers gaat lopen onder begeleiding van een gids. Per dag loopt u tussen de 15-20km. We houden zo goed mogelijk rekening met de conditie van de deelnemers. U hoeft alleen een rugzak mee te nemen voor één wandeldag. U slaapt in nette tweepersoons accommodaties. U wordt gebracht van en naar Ben Gourion Airport.

TabgaDe 'Ontdek Israël te voet-reis' wordt ingepland worden zodra zich minimaal 6 deelnemers hebben aangemeld. kan de reis doorgaan.
De reis kost €1750,- (*) per persoon op basis van tweepersoons accommodatie.
Alle kosten tijdens de reis zijn inbegrepen, inclusief een directe retourvlucht naar Israël.
Indien gewenst kunt u uw verblijf in Israël verlengen.
U kunt zich via deze link vrijblijvend voor deze reis aanmelden.

Het programma voor deze reis ziet er als volgt uit:
De eerste vier dagen verblijven we in Sussya in zuid Judea.
Sussya is een van de zuidelijkste stadjes in het hooggelegen Judese landschap. Koning David was in dit gebied gelegerd met zijn troepen toen hij zich voor Koning Saul moest verbergen.

Van hieruit maken we twee wandeltochten van ongeveer 12 kilometer lang.
De eerste tocht loopt naar Tel Arad (een oude Bijbelse ommuurde stad, die de Israëlieten in de tijd van Jozua veroverd hebben). Het is een afdaling met schitterende uitzichten. Tel Arad ligt aan de grens van Judea en de Negev. Dit is een van de oude Bijbelse routes van de twaalf verspieders. Deze route werd ook door de Romeinen gebruikt om groot materieel over te vervoeren. Een deel van deze Romeinse weg is nog aanwezig.

Op de tweede dag lopen we door het grootste bos van modern Israël: Yatir Forest. In dit bos vinden we ook oude opgravingen uit de Bijbelse en na-Bijbelse periode.

De Sjabbat is een vrije dag. We zullen de Sjabbat vieren met Joodse families in Sussya.

De volgende dag wordt u overgebracht naar Galilea. Deze dag wordt ingevuld naar de wensen van de groep: bezoek Jeruzalem of een andere locatie.

De komende vier dagen lopen we de 'Gospel Track' of ook wel de 'Jesus Trail'. Totale lengte is 65 km. Dit is een pelgrimspad dat Jezus vele malen gelopen moet hebben. Dit pad loopt vanuit Nazareth, langs het stadje Kana, de kibboets Lawi en Arbel, de vesting Arbel, langs Magdalla, Tabga, en vervolgens langs de berg van de Zaligsprekingen naar Kapernaum dat aan de noordzijde van het Kineret meer ligt. Deze hele track is een afdaling.

Kleine Krater3

Het doel van deze reis is om samen met elkaar een unieke ervaring te beleven en om geestelijk verrijkt te worden.
Iedereen die goed ter been is kan mee. U kunt zelf uw conditie checken door een afstand van 10-15 km te lopen in Nederland, dan krijgt u een goed idee van de afstanden en de moeilijkheidsgraad in Israël.

Opmerking:
(*) Dit is een richtprijs, aangezien het op dit moment niet duidelijk is wat de prijzen van vliegen en accomodatie zullen zijn

Schrijf u snel in voor deze unieke reis!