Stichting Shoresh biedt aan: Ontdek Israël te voet.

Als u graag lichamelijk in beweging bent, en op zoek bent naar rust en nieuwe inspiratie voor uw ziel, dan is deze reis 'Ontdek Israël te voet' echt iets voor u! Het is een bijzondere belevenis om als pelgrim lopend door het Land van de Bijbel te trekken.

WandelenNaar het voorbeeld van de discipelen van Jesjoea, die samen vele honderden kilometers liepen terwijl hij hen onderwees. Jesjoea zelf zocht vaak stille plekken in de natuur op zich met God de Vader te verbinden en om nieuwe kracht te ontvangen.
Het zijn deze momenten van stilte en afzondering, waarin God onze ziel aanspreekt. Kijk naar Abraham, die de belofte ontving het land te zullen bezitten kort nadat hij Kanaän was ingetrokken. En Jacob die een krachtige spirituele beleving in Bet-El beleefde. Mozes die vanuit afzondering geroepen werd voor de taak om Israëlieten uit Egypte te bevrijden, en David die als schaapherder in het veld vele van zijn Psalmen componeerde.

U kunt u zelf kiezen welke dagen u wilt wandelen en waar. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. We helpen u graag een passende wandelroute voor u te vinden. Op een dag loopt u gemiddeld z'n 15km. Er zijn gemakkelijke routes en ook moeilijke. U neemt alleen uw rugzak mee tijdens de wandeling, wij verzorgen het vervoer naar startplaats en terug. Er loopt een reisleider met u mee.  

TabgaDe 'Ontdek Israël te voet ' reis is het leukste als u met 4-7 personen bent. Maar het kan ook met 2 of 3 deelnemers. De excursie kosten zijn afhankelijk van alle wensen samen. U kunt via deze link vrijblijvend een wandelreis/wandel excursie aanvragen. We zullen samen met u een reisplan maken dat in uw budget past. 

Programma
Een volledige wandelreis van 10 dagen kan er als volgt uitzien (dit dient als een voorbeeld)
De eerste vier dagen verblijven we in Susiya in het zuiden van Judea.
Susiya is een van de zuidelijkste stadjes in het hooggelegen Judese landschap. Koning David was in dit gebied gelegerd met zijn troepen toen hij zich voor Koning Saul moest verbergen.

Van hieruit maken we twee wandeltochten van ongeveer 12 kilometer lang.
De eerste tocht loopt naar Tel Arad (een oude Bijbelse ommuurde stad, die de Israëlieten in de tijd van Jozua veroverd hebben). Het is een afdaling met schitterende uitzichten. Tel Arad ligt aan de grens van Judea en de Negev. Dit is een van de oude Bijbelse routes van de twaalf verspieders. Deze route werd ook door de Romeinen gebruikt om groot materieel te vervoeren. Een deel van deze Romeinse weg is nog aanwezig.

Op de tweede dag lopen we door het grootste bos van modern Israël: Yatir Forest. In dit bos vinden we ook oude opgravingen uit de Bijbelse en na-Bijbelse periode.

De Sjabbat is een vrije dag. We zullen de Sjabbat vieren met Joodse families in Susiya.

De volgende dag rijden we naar Galilea. Deze dag wordt mede ingevuld naar de wensen van de groep: een kort bezoek aan Jeruzalem of een andere locatie.

De komende vier dagen lopen we de 'Gospel Track' of ook wel de 'Jesus Trail'. De totale lengte is 65 km. Dit is een pelgrims pad dat Jezus vele malen gelopen moet hebben. Dit pad loopt vanuit Nazareth, langs het stadje Kana, de kibboets Lawi en Arbel, de vesting Arbel, langs Magdalla, Tabga, en vervolgens langs de Berg van de Zaligsprekingen naar Kapernaum dat aan de noordzijde van de Kineret (het meer van Galilea) ligt. Deze hele track is een afdaling.

Kleine Krater3

U kunt ook kiezen voor een meer relaxt wandelschema en ook voor een combinatie van wandelen en toeren. 
Het doel van deze reis is om met elkaar een unieke ervaring te beleven en om geestelijk verrijkt te worden.
Iedereen die goed ter been is kan mee.

Houd er rekening mee dat de wandelpaden in Israël minder vlak zijn dan in Nederland, met soms flinke stijgingen en afdalingen, zodat goede wandelschoenen een must zijn.