Herontdek Israël - door Joods Bijbelse perspectief! 2015 05 18 Mei reis selectie2

U kunt Israël op vele manieren ontdekken...

Shoresh Educatieve Reizen biedt u een unieke gelegenheid om dat op uw persoonlijke wijze te doen, zoals het bij u past.

Reizen door het Bijbelse landschap in een kleine groep van 6-8 deelnemers, en met een goed gebalanceerd dag programma, maakt het mogelijk dat u alle indrukken ter plaatse kan beleven. 

Het Land Israel is uniek, vanwege de voelbaar aanwezige verbinding met de Schepper, Eeuwige, onze Vader in de hemel en ons mensen. Het is Zijn Land, gegeven aan Zijn Volk - Israël, het Joodse volk.

Deze reis is bedoeld om de vonk van deze verbinding te ervaren. En deze ervaring neemt u mee terug en het blijft altijd bij u. Eeuwige, God van Israël is een Levende God en Zijn volk - het Joodse volk getuigt er van. En de stenen en het landschap draagt de duizenden jaren durende Bijbel geschiedenis vast. Iedere Bijbelse locatie en tafereel komt tot leven op de plek waar de historisch heeft plaatsgevonden. Dat is het unieke van Israël. Wij hopen u snel te ontmoeten tijdens een van de aankomende reizen. Meldt u zich vrijblijvend aan via deze link.

We gaan samen geen stenen bekijken, maar wel levende die er voelbaar is met u voelt beleven tijdens de reis zijn bedoeld voor mensen die diepere verbinding willen ervaren met het unieke land Israël. Verbinding met het Land en Volk Israël. van binnen uit, met verdieping zoeken. 

10 daagse Educatieve Reis 

Geheel verzorgd, met max. 8 deelnemers. Deze reis wordt in voorjaar (maart) en in het najaar (november) aangeboden. Voor meer informatie, klik op deze link.

10 daagse Wandelreis Reis

Dit is een bijzonder educatieve reis, voor mensen die willen onthaasten en die willen proeven hoe het land te voet aan voelt. U moet zich voorstellen, dat in de Bijbelse tijden, alleen te voet werd gereisd. Het maakt een wereld van verschil als u met een auto of te voet gaat.Tegenwoordig leggen wij in een paar uur tijd een afstand van drie dagreizen af. Israel is bijzonder goed geschikt om te wandelen. Vooral in het voorjaar en in het najaar. Voor meer informatie, klik op deze link

Educatieve dag trips

U kunt ook op uw eigen gelegenheid naar Israel reizen en voor één of meerdere dagen onder begeleiding van Shoresh, een gebied te bezoeken die u misschien anders niet alleen zou gaan bezoeken. Zo zijn er vele keuzes mogelijk. In Galilea: Golan Hoogte & Hulla Vallei | Omgeving van het meer van Galilea & Tiberias of Safet | Jisreel Vallei &  Gilboa | Acco & Rosh HaNikra | en meer. In Centraal Israel: Samaria met Bet El, Shilo en Gerizim | Jeruzalem en omgeving | Judea met Hebron, Efratta, Sussya | Jericho en de omgeving van de Dode Zee met Qumran, Ein Gedi of Massada | In de Negev: Omgeving Arad | Omgeving Sde Boker | Mitzpe Ramon | Eilat

Basis kosten van begeleiding tijdens een educatieve dag trip bedraagt € 220,- voor de hele groep.
Deze prijs geldt voor het hele gebied Galilea inclusief de Golan Hoogte. U reist met eigen vervoer en er is één plaats gereserveerd voor de gids. Voor excursies in andere delen van Israel kunnen kunt u een offerte aanvragen. Dit kunt u doen door reservering formulier in te vullen en bij toelichting vermelden. 

Bijkomende kosten indien u gebruik wilt maken van de Shoresh minibus, in plaats van uw eigen vervoer, (max. 8 deelnemers) zijn € 200,- per dag. 

Israël is opnieuw Israël...

Tot 1948 was het land verlaten en door vele oorlogen geteisterd. Nu het Joodse volk na bijna 2000 jaar ballingschap, weer beschikking over het land heeft, is het een van de vruchtbaarste woestijnen van het hele Midden-Oosten. 

De strategische ligging van Israël is in de voorgaande eeuwen de oorzaak geweest dat vele grootmachten het land wilden regeren: Assyriërs, Babyloniërs, Egyptenaren, Hellenisten, Romeinen, Byzantijnen, Islamieten, Kruisvaarders en uiteindelijk de Turken, allen echter zonder blijvend succes. Dit land verbindt drie continenten: Azië, Europa en Afrika. Het ligt op de langste handelsroute die loopt van Mongolië tot aan Zuid-Afrika. 

Geologisch is Israël ook heel interessant. De Dode Zee is het diepste punt op aarde en de Jordaanvallei is nog steeds in beweging omdat het de grens is tussen de Aziatische en Afrikaanse aardkorstlagen. 

2015 05 18 Mei reis selectie1De Israëlieten kregen dit land, dat vroeger Kanaän heette. God gaf het de nakomelingen van Abraham, Isaak en Jakob, de Israëlieten, als een erfelijk bezit. God heeft ongeveer 4000 jaar geleden de Israëlieten bevrijd uit de slavernij van de Egyptische farao. Een tocht van 40 jaar door de woestijn was nodig om het volk van slaven tot vrije mensen te maken. Toen pas konden zij het land in bezit nemen. 

Dit stukje land is het enige stukje land op aarde dat door God apart is gezet - geheiligd. Daarom heet het ook het Heilige Land. Voor dit stukje land gelden andere wetten dan voor alle andere delen van de wereld. Het land behoort God toe. Wie het beheert, dient naar Gods wetten te handelen. Doet het volk Israël dat, dan is het land een zegen voor hen, en anders brengt het land een vloek over het volk voort. Er zal tot de komende Messiaanse tijd om dit land worden gestreden. Het gaat in diepste zin om de erkenning dat de God van Israël de enige God is.

De taak van de moderne staat Israël is om Gods opdracht waar te maken dit land te beheren. Het is een bijzonder moeilijke opdracht. De taak van de gelovigen uit de volkeren is, om Israël in deze taak bij te staan en hen daartoe aan te moedigen en niet tegen te werken. Dit doen brengt ook zegen voort aan de volkeren. Wie Israël zegent, wordt gezegend!

Israël herontdekken door...

  • De geschiedenis - in Israël is ruim 4000 jaar cultuur en geschiedkundige erfgoed te ontdekken.
  • Het landschap - bergen, dalen, rivieren, woestijnen, de Dode Zee, het Meer van Galilea, de Middellandse Zee, de Rode Zee
  • Het volk - Joden afkomstig uit 140 landen, Arabische bevolking, de druzen, bedouinen, en andere kleine volken
  • Het jodendom - gebedshuizen, leerhuizen, westelijke muur, de Bijbelse en Joodse feesten, en de voor Joden heilige plaatsen
  • Het christendom - van Jezus onderwijs in Galilea, tot de veldslagen van de kruisvaarders, de nederlaag van Napoleon en de bijdrage van de puriteinen uit Engeland: totstandkoming van de 'Balfort Declaration' dat aan de basis ligt van de oprichting van de moderne staat Israël
  • De steden - Jeruzalem, Joppe, Tiberias, Safet, Hebron, Silo, Haifa, Acco, Nazareth
  • De landbouw - kibboetsiem, ontginning en vruchtbaar maken van de woestijngronden, beheer van Bijbelse hooglanden
  • Cultureel - concerten, musea, theaters, bibliotheken, tentoonstellingen
  • En nog veel meer...

Stichting Shoresh nodigt u uit om Israël van binnen uit en vanuit het Joods Bijbelse perspectief te herontdekken. 

 Voor meer informatie:

 Nadere informatie over deelname

 Wat is kenmerkend van deze reis

 Actueel reis aanbod

 Een reis aanvragen

 Reisfolder downloaden

Israël Reizen

Educatieve reizen

Vanwege corona kunnen wij voorlopig geen groepsreis naar Israël aanbieden 


Informatie

Shoresh Educatieve reis wordt in het voorjaar en in het najaar aangeboden.

De eerstvolgende reis die we onder voorbehoud zouden kunnen aanbieden zal van 3-12 november 2021 zijn.

U kunt vrijblijvend reserveren.

Wiens reis eerder was geannuleerd krijgt voorrang.

Bij voldoende aanbod zullen wij meerdere reizen inplannen.  

               
Richtprijs voor de aankomende reis is € 1750,- p.p. 
Groep : max. 8 deelnemers


Reserveer vrijblijvend

Programma Educatieve reis

Programma Wandel reis

Reisfolder downloaden

E-mail: israelreizen@shoresh.nl