kalender 5780

>>> De nieuwe kalender 2021 wordt binnenkort gepubliceerd <<<
 
Het thema van de kalender 2020 is: 'Dit is het Land'

Een rijkgeïllustreerde 16-maanden kalender met prachtige foto’s uit het land van de Bijbel. De kalender loopt van september 2019 tot en met december 2020 om de gangbare kalender en de joodse kalender op elkaar te laten aansluiten.

Het thema 'Dit is het land' wordt fraai ondersteund door foto's van noord tot zuid Israël, waarmee we u dagelijks willen helpen herinneren te bidden voor de vrede en bescherming van het Land en het Volk van God, en voor de spoedige komst van de Messias. Tevens hopen wij u te inspireren om Israël te bezoeken, voor het eerst of opnieuw.

Dit is het land waarvan ik aan Abraham, Izaäk en Jakob onder ede heb beloofd dat ik het aan hun nakomelingen zou geven (Deut. 34:4).

In de kalender zijn behalve de data van de Bijbelse Feesten ook de teksten van de wekelijkse Tora- en haftaralezing opgenomen volgens het wereldwijd gebruikte synagogale leesrooster.

De kalender kan u helpen om wekelijks invulling aan de Sjabbat te geven. Daarnaast zal hij u zeker enthousiasmeren om zelf de Bijbelse Feesten te (gaan) vieren en de overige Joodse kalenderdata te gedenken. Hierdoor verbindt u zich met het Joodse volk en met Gods Land, Israël. De Moadiemcursus geeft u nadere uitleg en diepere inzichten in de betekenis van Gods feesttijden.

De kalender heeft een nieuwe lay-out gekregen. Hieronder ziet u enkele details:

Feestdag indeling: feest      Sjabbat indeling:   sjabbat   Nieuwe maand:      rosj chodesj

 

Als u zich wilt verdiepen in de Hebreeuwse wortels van het christelijk geloof of in de Bijbelse feesten, dan zijn de Kesjercursus en de Moadiemcursus van Stichting Shoresh uitermate geschikt. Kijk voor meer informatie op onze website.

De kalender is te bestellen via het formulier onderaan deze pagina en kost € 10,- per stuk + € 4,50 verzendkosten (eenmalig, ongeacht het aantal). De betaling verloopt via automatisch incasso / iDEAL (of na vooruitbetaling).
 
 
U kunt ook vanuit België en heel Europa een kalender bestellen middels een machtiging en/of vooruit betalen.

Kalender bestellen d.m.v. een machtiging of zelf betalen:

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

 
Stichting Shoresh gaat zorgvuldig om met uw privacy. Lees hier onze privacy verklaring.